• 1399/07/15 - 12:16
  • تعداد بازدید : 485
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

روز دامپزشکی از کجا آمده است؟

در قانون سازمان دامپزشکی کلمه دام به حیوانات اهلی، طیور، ماهی، زنبور عسل، کرم ابریشم، حیوانات آزمایشگاهی و حیوانات باغ وحش اطلاق می‌شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ساوالان خبر، همزمان با رواج اهلی کردن حیوانات توجه به دامپزشکی اهمیت بیشتری یافت. دامپزشکی دانشی تجربی است که به شناخت، درمان و پیشگیری بیماریها می‌پردازد. در ایران قدیم از دامپزشک به عنوان بیطار یاد می‌شده‌است. در سال ۱۳۶۹ بنا به پیشنهاد "دکتر حسن تاج بخش” روز ۱۴ مهر روز دامپزشکی نامگذاری شد.

– چرا ۱۴ مهرماه؟؟؟

در ایران باستان ۱۴ هر ماه "گوش روز” (فرشته‌ی نگهدار چهارپایان و جانوران سودمند) می‌گفتند. اولین مدرسه دامپزشکی دنیا در تاریخ ۱۰ ژانویه ۱۷۶۲ افتتاح شد.

در ایران  سال ۱۳۱۱ بنای دانشکده دامپزشکی ابتدا به صورت مدرسه و بعداً دانشکده گذارده شد. در سال‌های اخیر دانشکده‌های متعددی با ایجاد رشته‌های تخصصی به توسعه این رشته کمک کرده‌اند.

در تشکیلات وزارت جهاد کشاورزی سازمان دامپزشکی به عنوان سازمانی مستقل وابسته به آن وزارت شناخته شده است. رئیس این سازمان مستقیماً تحت نظارت وزیر به انجام وظیفه می‌پردازد.

از جمله وظایف این سازمان، شناسایی مناطق و منابع آلوده، راه سرایت و انتشار بیماری ها و مبارزه با بیماریهای همه‌گیر و قرنطینه‌ای دام … است. تا به امروز حدود ۴۹ درصد از بیماری های موجود در جهان بین انسان و دام مشترک است.

بنابراین دامپزشکی صرفا به معنای درمان یک بیماری در دام نیست، بلکه ضامن بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه  است.

این روز بر تمامی دامپزشکان کشور مبارک باد.

  • گروه خبری : اخبار حوزه دامپزشکی
  • کد خبر : 256347
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه